Old Time RNR Magazine

Eddie Van Halen egyszemélyes háborúja

2020. április 24. - Sebők_Tamás

halen_100.jpg

Ki gondolta volna, hogy egy ártatlan jammelés háborús állapotokhoz vezet majd Los Angelesben? Andrew Bennett filmrendező legújabb fotókönyvében a korábban sosem publikált képek mellett néhány érdekes sztorit is megoszt arról az időszakról, amit a Van Halennel töltött a csapatról szóló dokumentumfilmjének rendezőjeként. A közös munka heves vitákkal és bírósági huzavonával zárult, ám ez most mellékes, a filmes szakember ugyanis egy nem mindennapi történetet mesél el a könyvben arról, hogy milyen, amikor a felbőszült Eddie Van Halen fegyvert ragad.

A történet másik szereplője Fred Durst, a 2000-es évek elején sikerkorszakát élő Limp Bizkit frontembere. A két zenész azután találkozott, hogy a Limp Bizkit gitárosa, Wes Borland kilépett a zenekarból. Durstöt és Eddie-t egy kiadói fejes mutatta be egymásnak azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a találkozás munkakapcsolattá formálódik. Bennett szerint Durst nagyon hajlott a dologra, és bár Eddie-nek voltak kétségei, egy jammeléstől nem zárkózott el. A gitárikon megérzései nem hazudtak: a közös zenélés vakvágányra futott, amikor a Limp Bizkit tagjai elkezdtek füvezni. Állítólag Eddie ki nem állhatja, ha füveznek a környezetében, így a gitárját, erősítőjét és minden motyóját hátrahagyva azonnal lelépett a Beverly Hills-i villából. Később azt mondta, úgy érezte magát, mint egy tudós az óvodások között.

van_halen_tank_1982_22.png

Másnap a gitáros megpróbálta visszaszerezni a Durstnél hagyott felszerelését, ám többszöri kísérlet ellenére sem tudta elérni az énekest, ezért úgy döntött, a tettek mezejére lép. Bennett szerint:

Eddie csípte a military cuccokat. Korábban vásárolt egy gépágyúval felszerelt katonai dzsipet egy aukción. A jármű nem igazán volt legális, de az indulatoktól túlfűtött gitárost ez akkor pont nem érdekelte: bepattant a kocsiba, keresztül autózta egész Los Angelest, majd leparkolt a keresett ház előtti pázsiton. A Limp Bizkit éppen próbált odabent. Eddie-n nem volt semmilyen felső, a haját kis kontyba fogta a feje tetején, mint a szamurájok, a nadrágját és a bakancsát itt-ott ragasztószalaggal fogta össze, és magához vett egy kézifegyvert is.

Eddie kopogtatására Durst kinyitotta az ajtót, a gitármágus pedig azonnal az énekes fejéhez nyomta a fegyvere csövét. „Hol van a cuccom, te kis szarzsák?” – kérdezte. A rettegő Durst rögtön ráordított az egyik csicskájára, hogy szedje össze Eddie dolgait. Az eset szemtanúi szerint ezek után a gitárhős csak állt ott a napfényes Beverly Hills-i pázsiton, cigi lógott ki a szájából, és a fegyverét folyamatosan az iparkodó Durstre szegezve megvárta, míg az énekes személyesen bepakolta minden nála felejtett gitárját és erősítőjét a katonai dzsipbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8815636174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása