Old Time RNR Magazine

Játékfilm készül a Beatles menedzseréről

2020. július 05. - Teakbois

beatles_epstein_22.jpg

Midas Man (ez olyan illetőt jelent, aki roppant tehetséges pénzcsináló) címmel kezdik forgatni azt a pár napja bejelentett, Brian Espteinről szóló életrajzi filmet, amelyet a Grammy-díjas svéd kliprendező és dokumentumfilmes, Jonas Akerlund készíthet el. A gyakran a Beatles ötödik tagjaként emlegetett Epstein rocktörténelemre gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen, ráadásul nem csupán a Nagy Négyes felfedezőjeként ismert; ő volt a Gombafejűek riválisait tömörítő Gerry And The Pacemakers menedzsere is. A film legfőbb anyagi támogatói között nem csak Liverpool városát találhatjuk meg, hanem Kínát is, ahol a Beatles egészen elképesztő mértékű népszerűségnek örvend.

Epstein színészi pályáról álmodozott, ám végül mások karrierjének egyengetésében bizonyult a legjobbnak. A Beatles befuttatásával megütötte a főnyereményt, azonban kapcsolatai révén sok olyan előadót és zenekart is segített, akiknek nem ő volt a menedzsere: a Who, Jimi Hendrix, a Pink Floyd, a Cream és a Procol Harum mind kaptak tőle segítséget. Epsteinnek a korabeli közfelfogás miatt titkolnia kellett homoszexualitását, amibe végül beleroppant, a drogok rabjává vált, és ezek okozták a halálát 1967-ben, 32 éves korában. Akerlund − aki olyanoknak dolgozott korábban, mint Paul McCartney, a Metallica és Ozzy Osbourne − azt nyilatkozta, hogy a filmje nem követi majd szorosan a Beatles történetétnek kronológiáját, inkább Epstein lelkébe fog adni bepillantást. Reméljük, nem csapongó művészfilm lesz ennek az eredménye, hanem egy sajátos látásmódú közönségbarát alkotás.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9415983046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása