Old Time RNR Magazine

Szentesre hozták a Pink Floydot

2016. november 19. - Sebők_Tamás

bring_floyd_1.jpgA hétvégén folytatódott a Zene-Világ-Zene Graffiti programsorozata. A szombat esti rendezvényt a brit rockzene ékköveként ismert Pink Floyd zenekar köré építették fel. Előbb egy dokumentumfilmet láthatott a közönség, majd pedig a Bring Floyd zenekar hozta közelebb a legendás zenekar hangulatát a megjelentekhez.

A 20. század második felének legnépszerűbb brit zenekara előtt tisztelegtek a Zene-Világ-Zene-Graffiti legutóbbi programjában szombat este. Az este felvezetéseként egy a zenekar történetét bemutató dokumentumfilmet vetítettek a szép számban megjelent közönségnek. A Pink Floyd története című film egyik különlegessége, hogy egy rajongó készítette, melyben egyáltalán nem szerepelnek a csapat tagjai, csupán rajzolt képekkel és lemezborítókkal illusztrálták a zenekar egy- egy jeles korszakát. A videó mégis hűen, hitelesen mutatja be a nagyhatású zenekar pályáját. A filmet követően a kivetítő képernyője átváltozott egy a Földről készült műholdfelvételre melyeket néhány gyönyörű természetkép is követtett, amibe sokszor „beleolvadtak” a Bring Floyd tagjai is. Ez a vizuális látványelem nemcsak hogy passzolt Pink Floyd által képviselt progresszív stílushoz, hanem  úgy vélem emelte is az este színvonalát. Kilenc óra körül a terem sötétségbe borult és fellépett a színpadra a Varga Sándor, Hajós Ferenc, Takács Gábor és Hegedűs Imre alkotta zenekar, majd felcsendültek a Breathe első hangjai. Később csatlakozott hozzájuk szaxofonon a fiatal Szabó Kristóf is.

bf_1.jpg

A zenekar, műsorát főleg a Dark Side Of The Moon, a The Wall és a Wish You Were Here albumok slágerei adták, de a Learning To Fly-t és az On The Turning Away-t is hallhattuk az 1987-es A Momentory Lapse of Reason albumról, melyen már nem zenélt a banda ikonikus basszusgitárosa, Roger Waters. A zenekar hitelesen adta elő a Pink Floyd slágereket ügyeltek a közönséggel való kapcsolattartásra, Varga Sándor sokat mesélt a felvezetőkben a dalokról és arra is figyeltek, hogy ne húzzanak el hosszasan egy dalt, gondolok itt a Shine On You Crazy Diamond-ra, mely eredetileg 26 perces, de több részre van bontva, ebből hallhatta a közönség a másodikat. Persze nem maradhattak el olyan korszakalkotó darabok sem, mint az Another Brick In The Wall, vagy a Money. Újdonsággal is készült a zenekar, hiszen a közönség most először hallhatta a Young Lust-ot, mely a formáció egyik leginkább rockos darabja. A Pink Floyd estét a Comfortably Numb című sláger zárta.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr5611973550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása