Old Time RNR Magazine

Ötödik alkalommal emlékeznek Gary Moore-ra a nemzetközi emlékesten

2016. március 22. - Sebők_Tamás

gm.jpgIdén már ötödik éve, hogy nincs közöttünk korunk egyik legnagyobb hatású gitárosa, Gary Moore. Ötödik éve, hogy külföldi és hazai vendégeinkkel Budapesten emlékezünk páratlan zenei életművére. Április 4-én tarts velünk Te is, hogy ezúttal is méltóképpen idézhessük fel zenei örökségének gyöngyszemeit, ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett szerzeményeket.

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére, egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz.

Egyszerű, de a legjobb!

Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten, a koncertnek már hagyományosan otthont adó A38 Hajón találkoznak tisztelői és rajongói, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak emléke és zenei hagyatéka előtt. Európa számos országából és a tengerentúlról is érkeznek a résztvevők, vendégek. Ezúttal is itt lesz velünk Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, a tavaly végre hazánkban is bemutatkozott kiváló finn gitáros, Ben Granfelt, valamint napjaink egyik legtehetségesebb blues-rock zenésze, a Németországból érkező Henrik Freischlader, aki két év után tér vissza az A38 Hajó színpadára, több felejthetetlen budapesti koncerttel a háta mögött.

 Hazánkat a koncertet nyitó Run For Power - Gary Moore Memorial Band, valamint a külföldi fellépőket kísérő, a korábbi Emlékestek alkalmával már megismert remek zenészek képviselik majd, de idén is csatlakozik hozzánk az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig is, így már most tudható, hogy ezúttal is egy különleges estével, számos különböző műfajt érintő, bő három órás gitárorgiával, valamint megannyi felejthetetlen dallal emlékezünk majd Gary Moore, az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros/dalszerző életére.


Fellépő vendégek:
Cliff Moore - gitár, ének
Ben Granfelt - gitár, ének
Henrik Freischlader - gitár, ének
Harrisen Larner-Main - gitár, ének
Somogyi Remig - gitár
Gudics Máté - ének
Lőrincz Viktor - basszusgitár, vokál
Borbély Zsolt - dob
Harmati Máté - billenytűs hangszerek

+ Run For Power - Gary Moore Memorial Band

 …további meglepetés vendégek!

2016. április 4. - A38 hajó, Budapest

Jegyvásárlás az A38 Hajó weboldalán: ITT

Fan Club honlap hivatkozás / jegyigénylés: ITT

Az esemény Facebook linkje: ITT

 

lots_2016_poster.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr838517852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása