Old Time RNR Magazine

Dobbantó 2018 - Idén is megrendezik az egyik legnagyobb múlttal rendelkező zenei tehetségkutatót

2018. január 19. - Sebők_Tamás

kep_1.jpg

Az Öröm a zene tehetségkutató sorozat részeként 2018-ban is meghirdetésre kerül a Dobbantó zenei tehetségkutató fesztivál a szarvasi Granárium Zebra Club színpadán a hangszeres zenét játszó előadóknak. A nagy múltú klub versenyei számos zenekar számára jelentettek ugródeszkát. Nálunk kezdte bontogatni szárnyait az Ektomorf, a Magna Cum Laude, a Fatal Error, a Mongooz and the Magnet és a The Luckies, hogy csak néhány nevet említsünk azok közül a zenekarok közül, melyek a klubban zajló tehetségkutatóknak a színvonalát egyre feljebb és feljebb emelték. Tavalyi nyertesünk az AŽUR zenekar pedig az 2017-es Öröm a zene tehetségkutató verseny országos döntőjét is megnyerte.

Indulási feltételek:

  • csak saját szerzeményekkel, amelyek szövege, ha angol nyelvű a versenynapokon magyarra fordított változatát a zsűri számára kérjük csatolni
  • stílusirányzatokat nem szabunk meg, egyetlen kikötése van a produkciónak, hogy hangszeres legyen
  • a zenekarok nem rendelkezhetnek kiadók által terjesztett hanghordozóval (kivétel a szerzői kiadás)

A  jelentkezés 2018. január 10-én indul és 2018. február 28-ig tart. A jelentkezési lap a klub honlapjáról tölthető le: www.zebraclub.hu és a dobbanto2@gmail.com email címre kell vissza küldeni.

Nevezési díj nincs!

A verseny menetrendje:

A beérkezett nevezésekből 15 zenekar 3 elődöntőn keresztül versenyzik a döntőig. Elődöntőnként egy zenekar 15-20 perces műsorral mutatkozhat meg a színpadon.

Az elődöntők 1. és 2. helyezettjei automatikusan a döntő szereplői lesznek.

A döntőben 6 zenekar versenyzik majd. A sorozat a szarvasi Granárium Zebra Clubban zajlik. A verseny 2018. március 16-án indul.

A zsűrik értékelési szempontjai:        

  • hangszeres tudás
  • szöveg, szövegértés
  • színpadi összkép
  • egyediség
  • szubjektív vélemény

A színpadon állandó backline a zenekaroknak:

Marshall 6100 gitár fej
Marshall 1960 vintage 4*10 git láda
Fender Twin Rewerb git combo
Ampeg 8*10 bass láda
Ampeg Svt3 pro bass fej 

Tama Supertstar custom
dobfelszerelés, állványzat, lábgép, dobszék

Nyeremények:

Fesztivál fellépési lehetőség hazai fesztiválokon (szervezés alatt). Az elmúlt évek helyezettjei eljutottak általunk a Rockmaraton, SZIN, Zorall Sörolimpia, arTúr, Alpárfeszt fesztiválokra, illetve a Gödör Klub és a Budapest Music Expo színpadára.  

A győztes indulási jogot szerez az Öröm a zene tehetségkutató sorozat 2018-as döntőjében ahol a fődíj egy 1 millió forintos HANOSZ vásárlási utalvány és a Hangfoglaló Program által felajánlott induló zenekaros pályázat különdíja, amely 2 millió forint.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9113587705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása