Old Time RNR Magazine

Dennis DeYoung a mizantrópok szigetén

2021. április 08. - Teakbois

deyoung_20.jpg

Június 11-én jelenteti meg utolsónak ígért, karrierlezáró anyagát az 1972-ben alakult és napjainkig több mint 54 millió albumot eladó Styx egykori énekes-billentyűs főnöke, Dennis DeYoung. A 26 East, Vol. 2 című korong a 2020-ban boltokba került 26 East, Vol 1 folytatása (a kitűnő lemezről írt ismertetőmet ide kattintva olvashatjátok el). DeYoung eredetileg egyetlen hosszú dalfüzérrel akart elbúcsúzni a közönségétől, de végül két albumra elegendő szerzeménnyel rukkolt elő. A slágeres progresszív hard rock mestere március 7-én „szivárogtatta” ki végső nagy dobásának első klipnótáját, amely az Isle Of Misanthrope címet viseli.

A klip a Blue Öyster Cult misztikus hangvételű, titokzatos figurákat és UFO-jelenségeket felvonultató videóit idézi, a zene viszont színtiszta Styx. DeYoung saját bevallása szerint a Styx Equinox című 1975-ös albumának hangulatát kívánta megidézni, különös tekintettel az azon található Suite Madame Blue-ra. Az Isle Of Misanthrope szövegéről a következőket mondta a neves zenész: 

Arról szól, amit manapság a világban tapasztalok. Ugyanolyan idők járnak, mint amikor a Római Birodalom összeomlott. Lesújtó változások zajlanak, de a dal végén azért felbukkan egy halovány reménysugár is, elvégre örök optimista vagyok – bármennyire is nehéz annak maradni a 21. században.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Styx: Mozinosztalgia és sátáni üzenetek

Dennis DeYoung: A chicagói nagyágyú lángoló birodalma

Marlon Brando, a szexmániás guru (18+)

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

Geddy Lee kezeslábasban virító kedvencei

Rush: A lázadás Mozgó Képei

Yes: Űrkalandok és végtelen szeretet

Yes: Asztrális utazás a prófétával

Yes: Életrevaló igenemberek

Amikor Stephen King a Blue Öyster Cult dalában vendégeskedett

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8916493564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása