Old Time RNR Magazine

Jampecek érkeznek a szentesi IH-ba!

2018. február 09. - Sebők_Tamás

mystery_gang.jpg

A Zene-Világ-Zene Graffiti sorozatának idei első koncertjén az ötvenes-hatvanas évek rockabilly zenéjét megörökítő nagyágyúja, a Mystery Gang triója látogat a Kurca partjára. Előadásaikra a fűtött bulihangulat korhű előadásmód jellemző.

Az idén 20 éves Mystery Gang zenekart két gyermekkori barát, Egri Péter és Paszinger Zoltán (Singer) alapította. Elsőízben gyermekkori kedvenceik, példaképeik zenéjének továbbvitele volt a céljuk. Buddy Holly, Carl Perkins és Johnny Cash dalai rendszeresen felcsendültek koncertjeiken. Idővel saját dalaikat is becsempészték repertoárjukba, Egri Péter szövegei és dalait vették alapul mindezekhez. Három nagylemezt követően a Live and Wild című koncertalbumukkal már nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is elismertté váltak. A zenekar mindig a hagyományok és az aktuális trendek közötti határmezsgyén lépegetett, 2012-ben első magyar nyelvű albumuk is megjelent Megőrülök
érted címmel, amit egy újabb magyarul megszólaló anyag, a Hello-Hello követett. A tavalyi évben visszatértek gyökereikhez és a Wild 50's Night Part 1, 2
-vel az ötvenes évek zenei világát élesztették újra. 2017-ben 19 év után családi okokra hivatkozva Paszinger Zoltán nagybőgős kilépett a zenekarból, helyére, Allisson Guimarães Santos érkezett.

Egri Péter frontember karizmája nem csak a hazai zenei szakmát, hanem a magyar filmes világ figyelmét is magára vonta. Legemlékezetesebb a Made In Hungária című Fenyő Miklós életrajzi filmben nyújtott alakítása, ahol Brenner-t az orgazdát játssza. Mindezek mellett a zenész az 50-60 évek megszállottja, széles zenei és társadalmi látóköre is hozzájárult ahhoz, hogy a Mystery Gang ma
az egyik leghitelesebb zenekar a rockabilly, jungle, country, R’n’B és Rock and Roll zenei vonalon. A frontember egy interjúban úgy fogalmazott egyik legnagyobb szerencse, hogy már fiatalon, tízes éveik elején belecsöppentek ebbe a zenei világba és elkezdték a stílus nagyágyúinak zenéit játszani. Ezt később kiterjesztették és beleásták magukat a témába, kevésbé ismert dalokat karoltak fel és egy zenei utazást is tettek a 60-as évek szörfzenei, vagy a 40-es évek közepének korai időszakába is.
A Mystery Gang Trio február 17-én mutatja be Szentesen 19 órai kezdettel. A garantáltan jó hangulatról a vendégzenekar, a Memphis Moon is gondoskodik.

27164064_1524257440956163_1293369207088489412_o.jpg

(A koncert Facebook eseményéhez katt a flyerre!)

Sebők Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr513648386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása