Old Time RNR Magazine

Rendhagyó duó-koncerttel tér vissza az Arons LCC.

2019. április 29. - Sebők_Tamás

alcc.jpg

Több mint fél éves csendet tört meg az Arons Land Cargo Co. csapata, ugyanis április 30-án, kedden egy különleges koncerttel tér vissza a Klinika színpadjára Hajba Áron, a zenekar megálmodója.

A gitáros-énekes a fivéreivel közös zenélés mellett gyakran lép fel szólóban, sajátos hangvételú americana, folk, blues, blues-rock stílusokba sorolható dalaival. Április 30-án, rendhagyó módon holland barátjával, Aldo Spadaro-val osztja meg a Klinika színpadját, akivel Arons LCC dalokat adnak elő duóban. A különleges koncertről Áront kérdeztük:

- Aldoval először Kőbányán találkoztam, nem is tudom már, mikor. Évek teltek el, mióta végeztem a Kőbányai suliban, de sok barátság kötött oda, és elmentem egy klubkoncertre, ahol az épp aktuálisan ott tanuló diákok játszottak. Aldo akkor éppen egy féléves cserediák programon volt Magyarországon a Kőbányai zenesuli gitár szakán, ahol lényegében kíméletlenül leiskolázta a teljes mezőnyt az ízes, stílusos, karakteres és közben nagyon muzikális játékával. Azért Lee Olivér személyében mégiscsak emberére talált, sose felejtem el, ahogy egymást inspirálva dőlt belőlük a zene.

Azután sokáig nem találkoztunk, de Aldót időről időre visszahúzta a szíve az itteni barátaihoz, és sok közös ismerősünk lévén először a bátyám, Imre, majd én is ebbe a körbe kezdtünk tartozni, sokat dumálgattunk, gitározgattunk.

Sokáig álmodoztunk a komolyabb együtt zenélésről, mivel kísértetiesen hasonló az ízlésünk, és zenei érdeklődésünk. A nagy távolság miatt erre egészen a második Arons LCC lemez bemutatójáig kellett várni. Nagyon nagy élmény volt, és elhatároztuk, hogy ahányszor Aldo erre jár, megragadjuk az alkalmat, hogy valamilyen formában együtt játsszunk.

Aldo jelenleg a Let’s Get Lost nevű duó projektjén dolgozik Hollandiában, nemsokára megjelenik a Treehouse című single-jük. Azon kívül zenei anyagokat kever és masterel, erősítőket és gitárokat javít, vitorláshajózik, főz, és még sorolhatnám, nagyon sokoldalú figura.

A Klinikába olyan Arons LCC dalokat válogattunk össze, amik hozzá a legközelebb állnak, és amiket izgalmas újabb köntösbe tudunk bújtatni ketten. 

A koncert Facebook eseménye itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7914792938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása