Old Time RNR Magazine

Supremes: Jó dal a rossz időről

2020. november 27. - Teakbois

supremes_lynda_jean_mary.jpg

A novemberi, nem túl szívderítő időjárás szinte mindannyiunkat arra késztet, hogy például a napfényes nyári Kaliforniába képzeljük magunkat. Ha történetesen az old time rock and roll zenék rajongóiról van szó, ők a strandidőhöz remek retro muzsikákat is hozzávizionálnak. Engem esős és hideg napokon a Supremes klasszikus nótái igencsak fel tudnak dobni.

A több évtizedes fennállása során megannyi bársonyos és kedves hangú őstehetség énekesnőt (köztük a később szólóban is világsztár Diana Rosst) felvonultató soul formáció minden idők legsikeresebb amerikai énekegyüttese: 12 daluk vezette az USA slágerlistáját, a hatvanas évek második felében a tengerentúlon egyedül a Beatles bizonyult népszerűbbnek náluk. Örökzöldjeik jelentős részét az ikonikus Holland−Dozier−Holland szerzőtrió írta, ám a kakukktojások között is szép számmal akadnak gyöngyszemek: ilyen az 1973-ban, már jóval Diana Ross kiválása után született Bad Weather, amelyet Stevie Wonder ajándékozott a lányoknak (Jean Terrell, Mary Wilson és Lynda Laurence), akik ezt a dalt is a tőlük megszokott életörömmel adták elő, így, noha egy zátonyra futott (bár még rendbe hozható) párkapcsolatról és a beboruló égről szól, mégis egy szebb jövő ígéretét hordozza magában − efféle ígéretekre pedig manapság nagyobb szükségünk van, mint valaha.

MÉG TÖBB RETRO:

Yes: Asztrális utazás a prófétával

Yes: Életrevaló igenemberek

Egészséges funk-erotika (18+)

Paul Williams: Aki furcsából lett különleges

Lee Kerslake (Uriah Heep): A nyugodt erő birtokosa

A francia Elvis kétszer zúzott a Led Zeppelin gitárosával

Johnny Hallyday: Hippi hard rock francia Elvis módra

Grace Slick be akarta drogozni az amerikai elnököt

Jefferson Starship: Hippi romantika és a szex csodája (18+)

Amikor Anthony Perkins Audrey Hepburnnek énekelt

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr1116304302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása