Old Time RNR Magazine

Szerencsejáték Thin Lizzy módra

2021. április 13. - Teakbois

thin_lizzy_moore_22.jpg

1979 áprilisában jelent meg a legmenőbb ír hard rock banda, a Thin Lizzy 9. stúdióalbuma, a Black Rose: A Rock Legend,…

… amelyen nem más „ikergitározott” Scott Gorhammel, mint az ikonikus Gary Moore. A lemez kirobbanó sikert aratott: a brit eladási listán például a 2. helyig kúszott fel. Az anyag legismertebb slágere a Waiting For An Alibi, amelynek Valentino nevezetű főhőse imád lovakra fogadni, és mindig talál egy átlátszó alibit, csak hogy a szenvedélyének hódolhasson. Phil Lynott, a Thin Lizzy basszusgitáros-énekes főnöke nem a lóversenypályán kísértette a sorsot, hanem mértéktelen droghasználattal; 1986. január 4-én hunyt el heroin- és alkoholfüggősége miatt. Írországban Lynott nemzeti hősnek számít, 2005 óta köztéri szobra áll Dublinban.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Az írek rock-csodafegyvere − A 10 legjobb Thin Lizzy-dal Kőváry Zoltán válogatásában

Nicsak, ki beszél a lemezemen! – Rocksztárok albumain narrátorkodó filmsztárok

Marlon Brando, a szexmániás guru (18+)

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

Manfred Mann: „A Beach Boys albuma csodálatos!”

Diana Ross: A nőiesség diadala

Mick Jagger reptéri bunyója

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr5916497964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varg66 2021.04.14. 21:02:35

Először is köszönet az írásért.
Nekem nagyon bejön Eric Bell stílusa is. Valamiért tetszik hangulata. Kedvencem a Little Girl in Bloom kódája. Kár, hogy korán lekeverik.

Valószínűleg a Lizzyre hatott az itthon szintén alulértékelt Wishbone Ash ikergitározása. Az interjúban felsorolt bandák rájuk is hivatkoznak.

Teakbois · retrokult.blog.hu 2021.04.14. 21:07:07

@varg66: Köszönöm a kommentedet! A Thin Lizzyről méltatlanul kevés szó esik itthon, ezért is tartottam fontosnak, hogy megemlékezzek a Black Rose: A Rock Legend albumuk megjelenésének évfordulójáról. Hosszabb cikkeket is tervezek velük kapcsolatban.
süti beállítások módosítása