Old Time RNR Magazine

Modernkori Hendrixként kápráztatott Dan Patlansky

2017. szeptember 18. - Sebők_Tamás

A LOTS Music szervezésében 2016. után idén is az A38 hajón zúzott Dan Patlansky. A virtuóz szólók, erőteljes riffek mestere mellett első A38-as koncertjén láthattuk a hazai fiatalokból álló Amberjacket is.

Egyik legnagyobb várakozás előzte meg részemről Dan Patlansky szeptemberi koncertjét az A38 hajón. A 16 éves zenei múltra visszatekintő dél-afrikai modern blues-rock gitáros a tavalyi évhez hasonlóan, ismét az IntroVertigo lemezét turnéztatta. Ez kicsit sem szegte kedvem attól, hogy megnézzem, már csak azért sem, mert igencsak illik rá a modernkori Hendrix jelző, amiből ugye sosem elég.

18.JPG

A blues-rock este már 8 órakor elkezdődött a hazai pálya előnyét élvező Amberjack műsorával. A srácok először léptek az A38 színpadjára, de úgy érzem, mind a közönségnek, mind nekik emlékezetes marad ez a péntek este. A fővárosi hatos nemrégiben megjelent lemezéről, a Storm-ról mi is pozitív véleményeket fogalmaztunk meg, furdalt is a kíváncsiság, hogy vajon milyen lesznek élőben ezek az igazán eltalált dalok. Cseppet sem csalódtam! Az Amberjack lehetőséget kapott, felkészült és maximálisan odatette magát. Szépen felépített műsor volt, arányosan kaptunk feszes, erős dalokból és a lágy érzelemdús melódiákból is. A végén jött az őrület, de tegye fel a kezét, aki nem őrülne meg a koncertje végén az A38-on.

Az Amberjack műsora: I Don’t Give, Coulda Been Love, Sleepover, My Sister, Kingdom, Cockroach, Man’s Gotta Do, Anything, Anywhere You Want, White Boy Blues.  

img_4260.jpg

Dan Patlansky koncertje sok újdonsággal nem szolgált annak, aki tavaly is kilátogatott a hajóra. Örömmel töltött el, hogy ugyanaz a csapat kísérte el, akik 2016-ban is, és idén sem volt csalódástkeltő a teljesítményük.

És persze ott voltak az este főszereplői, a johannesburgi virtuóz és a „kutya szájából kitépett” stratocaster azzal a blues őserőt magában hordozó hanggal. És Dan aztán megmutatta, mit is lehet kihozni Leo Fender ikonikus darabjából. Ha úgy kellett, lerobbantotta a fedélzetet az A38-ról, máskor pedig szinte teljesen elhalkult a hajó gyomra. Egy nagy inspirációként B.B. Kingről is beszélt a közönségnek, majd jött a bluesatya egyik legnagyobb slágere, a You Upset Me Baby. Ezt követően, a műsor közepén kisebb extázisba estem: Felcsendült a Bring The World..., az örök kedvencem, majd követte a - tavaly valami oknál fogva elmaradt új kedvencem - a Heartbeat. Őrület volt.

Ejtsünk pár szót a csapatról is. Felix Dehmel-ről már a tavalyi beszámolómban is ódákat zengtem, ezt most hanyagolom, legyen elég annyi, hogy véleményem szerint egy őstehetség a srác. Igazi átéléssel hozta a néhol feszes és kemény, néhol igazán visszafogott alapokat, néhol pedig szépen odapergetett a cuccnak. Persze Jonathan Murphy basszusgitáros és Tom Gatza billentyűs is megmutatta tehetségét a szólóblokkokban.

Összességében elmondhatjuk, hogy ismét egy kiváló estét hozott össze a LOTS Music, Köszönet nekik érte, Dan-től pedig epekedve várjuk az új albumot és várjuk vissza jövőre is.  

Dan Patlansky műsora: Introvertigo, Stop The Messin’, Sonnova Faith, Loosen Up The Grip, Bet On Me, You Upset Me Baby (B.B. King cover), Bring The World To It’s Knees, Heartbeat, Still Wanna Be Your Man, Daddy's Old Gun, Backbite, My Chana, Fetch Your Spade

Készítette: Sebők Tamás
Fotók: Török Tamás (Amberjack), Császár Márta 'Kifra' (Dan Patlansky)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2312876660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása