Old Time RNR Magazine

A Rock And Roll Moviek aranykora jön?

2019. március 04. - fehersolyom

A rock and roll történelme során számos botrányos, tanulságos, vagy épp inspiratív momemntumot termelt ki magából. Persze, bármi is történt egy-egy híres zenekar, vagy zenész életében, alapvetően minden ilyen sztorinak a „sex, drugs and rock and roll” vonulata érdekelte az embereket leginkább.

Ennek köszönhetően ritkán készültek a rock hőskoráról olyan filmek, amelyek a "bulváros" és "szaftos" részeken túlléptek, és az inspirációt vagy a tanulságot emelték ki egy egy híresség életéből. Egy szó, mint száz, a rock and roll filmek közül 5-10 évente készül egy olyan, ami sikeressé válik.  (ezekből egyébként a TOP 5-öt korábban összeszedtük nektek ITT. )

Az utóbbi időben viszont mintha megszaporodtak volna a zenei témájú filmek, és nem hogy bukás lenne a sorsuk, hanem egész szépen teljesítenek a díjátadókon és a kasszáknál egyaránt. Talán a 60-as, 70-es , és a legvadabb 80-as évek történetei most lettek vállalhatók?  (végülis a háborús filmek is a háborúk után sok évvel-évtizedekkel szoktak elkészülni…). Mindenestere gyorsan áttekintjük a közelmúltban sikeres, és a közeljövő sikervárományos rock ’n’ road moviejait.

Bohém Rapszódia: a Rami Malek főszereplésével készült Queen-vagyis inkább Freddie Mercury film kritikai szempontból kapott hideget meleget, de ez nem akadályozta meg abban, hogy kasszát robbantson, és abban sem, hogy behúzzon 4 Oscar díjat. Mi korábban ÍGY értekeztünk a darabról.

Csillag születik: nem egy valós, de tipikusnak- már-már közhelyesnek- mondható történetet mesél el a mozi, immár harmadik remake-ként. A legutolsó verzió 1976-ben készült Khris Khristopherson és Barbra Streisand-al főszereplésével készült el, az eredetit pedig 1937-ben forgatták Janet Gaynor és Fredric March-al a címszerepben. Az új feldolgozás viszont remekül aktualizálta a történetet, a várakozásokon felüli közönségsikert aratott, több díjat begyűjtött-többek közt a legjobb betétdalért járó Oscart, aminek időközben már Star Wars -os paródiája is lett és mint tudjuk, csak azt parodizálják, ami híres. #shallow

 

The Dirt: a Mötley Crüe az egyik legnagyobb, egyben az egyik legbotrányosabb rockzenekar volt a ’80-as években. A ’90-es években kicsit akadozott zenei karrierjük, de ez nem akadályozta meg őket, hogy botrányvócelebként tovább öregbítsék hírnevüket (elég csak a világ első „livestream” sexvideójára gondolni, amelyet a zenekar dobosa, Tommy Lee, és akkor hites felesége, Pamela Anderson követtek el). Szóval, alapanyag van bőven. 2001-ben íródott emlékirataikat The Dirt néven adták ki, amely szinte azonnal megfilmesítés után kiáltott. Kalandos úton, studiók, producerek, megkezdtet castingok és el sem kezdett próbafelvételek közt hosszú évekig vergődve végül elkészült a film, amely március 22.-én kerül bemutatásra a Netflixen. #kickstartmyheart

 

A sötétség gyermekei (Lords of Chaos)

A norvég black metal banda, a Mayhem szinte valószínűtlen történetét is filmre vitték. Avagy, amikor annyira komolyan vettük a Sátán-Metált, hogy csak az játszhatott a zenekarban, aki felgyújtotta a templomot. A rockzene történetének nem a legszebb, de talán az egyik  legextrémebb fejezete elevenedik majd meg a szemünk előtt májusban a mozikban. 

 

Heavy Túra: ezek a skandináv népek nem tétlenkednek mostanság, egyik epikus rockmoviet a másik után dobják piacra. Na jó, a Heavy Túra az európai metál zenekarok Amerikai Pite stílusú vígjátéka, amely felsorakoztatja az összes közhelyet,de egy új kulturális környezetbe helyezi azokat. A mozikban már megtekinthető:

 

The Rocketman: Elton John története legalább annyira epikus, mint Mercury-é, a kis kövér angol kisfiúból lett rocksztár, ő azonban nem halt meg idejekorán. Morbid módon e miatt a filmnek emiatt biztos, hogy irreális elvárások alatt kell majd teljesítenie. Kicsit féltem is szegényt, pedig a trailer alapján ígéretesnek tűnik. #therocketman

Nektek melyik mozi a legszinpatikusabb? 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8414667011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása