Old Time RNR Magazine

Marvin Hagler és Johnny Van Zant: A bokszkirály és a southern rocksztár

2020. augusztus 21. - Teakbois

van_zant_24.jpg

A jacksonville-i Van Zant család neve fogalomnak számít az USA déli tagállamaiban: három népszerű énekest adtak ugyanis a southern rock színtérnek Ronnie Van Zant (Lynyrd Skynyrd), Donnie Van Zant (38 Special) és Johnny Van Zant (szintén Lynyrd Skynyrd) személyében. Miután Ronnie 1977-ben egy tragikus repülőbalesetben életét vesztette, a Lynyrd Skynyrd öccsével, Johnnyval a frontemberi poszton alakult újjá 1987-ben. A legkisebb Van Zant fiú addigra már több szólólemezt adott ki, a legutóbbit 1985-ben. A világklasszis Foreigner-éhez hasonló rádióbarát hard rockot tartalmazó ’85-ös anyag I’m A Fighter című himnikus dalához rendhagyó klip készült: a konzervatív és előítéletességüket büszkén vállaló déli fehérek kedvencének számító Van Zant família oszlopos tagja ugyanis nem mást vett rá a kisfilmben való felbukkanásra, mint az éjfekete középsúlyú fenomént, Marvelous Marvin Haglert.

Hagler a New Jersey-béli Newarkban nőtt fel egy zavargásokkal terhelt időszakban, fajgyűlölő megjegyzésekből pedig később is kijutott neki  (a beszólogatókat valószínűleg több darabban szállították kórházba), és egészen biztosan nem közösködött volna olyanokkal, akik lenézik őt a bőrszíne miatt. Van Zanték és a konföderációs zászlót gyakran dicső színpadi kellékként alkalmazó Lynyrd Skynyrd rajongói közül sokan megdöbbentek az együttműködésen, amelynek révén a történelem ismét igazolta a tézist, miszerint a művészek általában jóval elfogadóbbak és nyitottabbak a közönségüknél. (Érdemes megjegyezni, hogy a southern rock másik nagy szórakoztatóegységének, az Allman Brothers Band-nek fekete dobosa volt a kitűnő Jaimoe Johanson személyében.) Aki egy kellemes kedvcsinálóra vágyik bokszedzéshez, annak bátran ajánlom a Survivor Eye Of The Tiger-je mellé Johnny Van Zant I’m A Fighter-jét is, amely vérbeli rocktisztelgés a vad és kíméletlen stílusáról ismert Hagler előtt: az élő legenda tizenkétszer védte meg világbajnoki címét, valamint mindmáig a legtöbb kiütéses győzelmet arató profi középsúlyú öklözőnek számít.

hagler_22.jpg

MÉG TÖBB RETRO TITOK: 

 

HOGYAN LETT FŐNYEREMÉNY A TIGRIS SZEMÉBŐL?

 

MUHAMMAD ALI ÉS JOE FRAZIER DALAI

 

DIXIE RAY, A SZEMÉRMETLEN HOLLYWOODI SZTÁR (18+)

 

SZÉPSÉG A SZÖRNYETEGEK SZIGETÉN (18+)

 

LISZT FERENC, AZ ELSŐ ROCKSZTÁR (18+)

 

A LED ZEPPELIN LEGSZEXIBB MEGGYALÁZÁSA (18+)

 

FEGYVERBOLOND ROCKSZTÁROK

 

A VADÁSZÓ GITÁROS ÉS A NAGY FEHÉR BÖLÉNY

 

ARTHUR BROWN: AKI MINDEN FELLÉPÉSÉN „ÉGETI” MAGÁT

 

TENGERPARTI TÁNCPARTI LITTLE RICHARDDAL

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8316171600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása