Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Old Time RNR Magazine

Raquel Welch a Muppet Show bábjait is megbabonázta

2020. szeptember 17. - Teakbois

welch_303.jpg

1976 és 1981 között hódította meg az USA-t a Muppet Show című bábsorozat, amelyet a rendszerváltás előtti időszakhoz képest (amikor gyakran 10-15 év késéssel érkeztek meg hozzánk híres mozifilmek és tévés produkciók) nálunk is viszonylag hamar bemutattak: 1979 és 1985 között láthatták első ízben a magyar nézők – természetesen azon epizódok kivételével, amelyek tartalmát a cenzorok összeegyeztethetetlennek vélték a szocialista életszemlélettel. A Muppet Show ugyanis − bár aranyosnak nevezhető bábfigurák szerepeltek benne és később belőle nőtt ki minden idők egyik legsikeresebb gyereksorozata, a Szezám utca − elsősorban a felnőtt nézőknek szólt, és előszeretettel alkalmazott pikáns, ám cseppet sem közönséges humort (ennek ellenére jelenkorunk sértődékenységgel terhelt polkorrekt légkörében így is erősen szexistának minősülhet). A sorozat egyes epizódjainak fényét a popkultúra közismert alakjai emelték, akik hús-vér emberi mivoltukban tűntek fel a bábok között. A neves komikus, Dudley Moore vagy a horrorsztár Vincent Price épp úgy felbukkant a szériában, mint az extravagáns rocksztárok közül Elton John és Alice Cooper. A Muppet Show legforróbb pillanatai azonban kétségkívül a hatvanas és hetvenes évek egyik legfőbb szexszimbólumának, Raquel Welchnek köszönhetőek.

FIGYELEM! A cikk viccesen botrányos témája miatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóink kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

A vágy titokzatos tárgyának számító díva (akinek egyik legismertebb filmjéről és bombanői jelentőségéről társblogunk, a Régi idők mozija oldalán olvashattok remek cikkeket) 1978-ban szerepelt a Muppet Show-ban, és két Diana Ross-, valamint egy Peggy Lee-dalt adott elő. Ross Baby, It’s Me című 1977-es slágerének feldolgozását egy heves vérmérsékletű és utána epedező óriáspókkal „násztáncot” járva prezentálta…

…. a szintén 1977-es Confide In Me-t pedig Topi macinak énekelte, aki némi önbizalomnövelésre szorult, ezért Miss Welch sexsational-nek (kb. szexzációsnak fordítható a szójáték) titulálta őkelmét, és olyan félreérthetetlen módon búgta el neki a „minden kívánságodat teljesítem” üzenetű nótát, hogy a jelenetre nyugodtan „ráüthették” volna a 18+-os karikát.

Welch és a női sztárvendégekre mindig féltékeny Miss Röfi Peggy Lee I’m A Woman kapcsán duettezett, amely nem éppen feminista induló: sokkal inkább a tökéletes feleségek szatirikus himnusza, akik miközben épp boldoggá teszik férjüket, egyik kezükkel főznek, a másikkal pedig zoknit stoppolnak.

A színésznő az Us magazin címlapján is népszerűsítette a műsort 1978-ban: a show házigazdájával, a nálunk Mikó István zseniális szinkronteljesítményének köszönhetően legendássá vált Brekivel szerepelt rajta.

welch_kermit_22.jpg

Ráadás: 

Néhány kép annak érzékeltetésére, miért is hevertek (képletesen) férfiak milliói Miss Welch lábai előtt.

raquel_welch_in_crossed_swords_1977.jpg

welch_02.jpg

welch_07.jpg

welch_125.jpg

welch_157.jpg

welch_221.jpg

welch_222.jpg

welch_223.jpg

welch_44.jpg

welch_bluebeard_1972.jpg

welch_94.jpg

MÉG TÖBB DÍVA ÉS RETRO:

 

Vadóc díva Harley-Davidsonon

 

Jefferson Starship: Hippi romantika és a szex csodája (18+)

 

Rocksztárok múzsája volt a diszkókirálynő (18+)

 

Dixie Ray, a szemérmetlen hollywoodi sztár (18+)

 

Szépség a szörnyetegek szigetén (18+)

 

Amikor Anthony Perkins Audrey Hepburnnek énekelt

 

Erotika Morricone módra (18+)

 

Megzenésített francia orgazmus (18+)

 

Zöld nyálka és űrcowboyok

 

A szaxofonos, aki tudta, mitől döglik a légy (18+)

 

Ringo Starr különös házassága (18+)

 

Grace Slick be akarta drogozni az amerikai elnököt

 

Testi szerelem és Moog szintetizátor (18+)

 

Egészséges funk-erotika (18+)

 

10 szégyentelenül szexi olasz filmzene – 1. rész (18+)

 

A „walesi bárdok”, akiket a Beatles karolt fel

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7616204720
süti beállítások módosítása