Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Old Time RNR Magazine

„Kézimunkáról” szól a Who egyik fő slágere

2020. október 07. - Teakbois

who_1967_22.jpg

Nemrég értekeztem arról, hogy a Deep Purple 1984-ben puszta kíváncsiságból (észreveszi-e bárki a sikamlós utalásokat?) slágerré tett egy anális szexről szóló dalt. Csaknem két évtizeddel a legendás hard rock csapat akciója előtt Pete Townshend, a Who dalszerző-gitáros főnöke is hasonló „trollkodásra” vetemedett: ő azt szerette volna kideríteni, meddig juthat a slágerlistán egy olyan számmal, amely alig burkoltan a hímnemű emberek egyik kedvenc időtöltéséről, a maszturbációról szól. Mint kiderült, a Top 10-be kerülés sem lehetetlen efféle üzenettel…

FIGYELEM! A cikk viccesen botrányos témája miatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóink kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

Az 1967 áprilisában kislemezen megjelent Pictures Of Lily szövegének kamasz főhőse hosszú ideje képtelen elaludni éjszakánként, ezért sokat tapasztalt apjához fordul jó tanácsért. Az örege „gyógyírképp” néhány fotóval ajándékozza meg, amelyeken egy bombázó külsejű hölgy, bizonyos Lily látható. Hősünknek innentől fogva nyugodt az álma: Lilyt bámulva először mennyei érzés keríti hatalmába, majd holtfáradtan durmolni kezd. Egy nap arra ébred, hogy beleszeretett a falán díszelgő nőalakba, ám az apjának kiábrándító híre van számára: Lily sajnos igencsak „retro” szépség: 1929 óta halott, így aztán a felhevült fiúnak semmi esélye találkozni vele. Hősünk vigasztalhatatlan, de azért folytatja a Lilyről való esténkénti fantáziálást…

Townshend azt írta a dalról 2012-es memoárjában, a Who I Am-ben, hogy az 1853-ban született és 1929-ben elhunyt színésznő és szexszimbólum, Lillie Langtry ihlette, aki mellesleg VII. Eduárd brit király szeretője volt. A Langtry által kiváltott önkielégítési mániát megéneklő Pictures Of Lily az Egyesült Királyságban az 5. helyig kapaszkodott fel a slágerlistán, az USA-ban azonban (kivételesen) azonnal szemet szúrt a szöveg „utalásossága” egy éber cenzornak, így az ottani rádióadók többsége nem volt hajlandó műsorra tűzni a számot. Townshend eme szerzeményét egy korabeli interjúban power pop stílusúnak nevezte, amivel egy csapásra életre hívott egy teljesen új műfajt, amely aztán a hetvenes években élte virágkorát.

who_1967_24.jpg

1967 decemberében jelent meg a csapat The Who Sell Out című albuma, amely nem csupán kísérletező jellegű muzsikát tartalmazott, hanem egy újabb „kézimunkás” dalt is (Mary Anne With The Shaky Hand). Townshendék ezúttal egy olyan fiatal hölgyről zengtek ódát, akinek „remegő keze” egyetlen férfit sem hagy hidegen, és Anglia fiai akár nagyobb belföldi utazásra is szívesen vállalkoznak, hogy megismerhessék Mary Anne „tudományát”. Ez utóbbi szerzeményből nem lett sláger, viszont a brit cenzorok figyelmét ugyanúgy elkerülte, mint az előzménye.

MÉG TÖBB WHO ÉS RETRO:

A Dallas sztárja és a rock legőrültebb mókamestere

Who: A „pisilős” lemezborító, amely rocktörténelmet írt

John Entwistle és Chris Squire: Az Ökör és a Hal méregerős duója 

Liszt Ferenc, a kanos rocksztár (18+) 

Who: Rendhagyó füvesítés a stadionban 

Emberrablással gyanúsították a Who tagjait 

„Mr. Moon megharapta a kutyámat!” – A Who dobosának filmes kalandjai 

Lee Kerslake: A nyugodt erő birtokosa 

Paul Williams: Aki furcsából lett különleges 

Grace Slick be akarta drogozni az amerikai elnököt 

Jefferson Starship: Hippi romantika és a szex csodája (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr5916213726
süti beállítások módosítása