Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Old Time RNR Magazine

Ted Nugent: Mesterlövész rocksztár a Miami Vice-ban

2020. szeptember 09. - Teakbois

01_42.jpg

Mint azt a Don Johnsonról és az Eagles Glenn Frey-jéről szóló korábbi „Miami Vice-os” cikkeimben már kifejtettem, a ’80-as évek egyik legnépszerűbb zsarusorozatában nem csupán a korszak nagy rockslágerei közül hangzott el jó néhány, de a rockszakma több közismert képviselője is kisebb-nagyobb szerepeket kapott egyes epizódokban. Ezúttal azzal a résszel ismertetem meg az olvasóimat, amelyben az USA egyik legfőbb gitárhőse, Ted Nugent tűnik fel a rossz oldal képviseletében.

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóink kattintsanak a „TOVÁBB” linkre. 

A Definitely Miami a sikersorozat második (1986-os) évadjának 12. epizódja. A különféle gyilkoló szerszámait és gitárgyűjteményét egyformán nagy becsben tartó húrnyűvő az ügyeletes főgonoszként bukkan fel benne; konkrétan a szándékait túl sok beszéd helyett inkább pisztolylövésekkel nyomatékosító drogdílerként, aki a Charlie Basset névre hallgat. Nugent máig a leghírhedtebb fegyvermániákus a showbizniszben (erről a megszállottságáról már írtam e blogon), így testhezálló szerepet kapott, viszont egyben egyike azon keveseknek is a világhírű rockzenészek táborból, akik sosem fogyasztottak drogot. Épp ezért némi önirónia fedezhető fel abban, hogy pont lelkiismeretlen kábítószer-terjesztőként láthatjuk viszont a Miami Vice-ban.

04_3.png

Miután Basset hanyag eleganciával lepuffantja az egyik kuncsaftját (megszerezve annak pénzét és megtartva az eladásra szánt árut), Miami két szuperhekusa, Sonny Crockett (Don Johnson) és Ricco Tubbs (Philip Michael Thomas) kénytelen a nyomába eredni, a hajszát során azonban némi akadályt képez Basset csinos neje, aki csaknem elcsavarja Crockett fejét. Noha Nugent jelenléte volt hívatott emlékezetessé tenni az epizódot, az mégsem miatta vált a sorozat rajongóinak egyik kedvencévé, hanem a feleségét alakító francia végzet asszonya, Arielle Dombasle domborítása okán. Dombasle-nek a szériában való szereplése érdekes kakukktojás az életrajzában, ugyanis elsősorban pikáns francia művészfilmekben szeretett játszani, például a perverz fantáziájáról és szürrealista hajlamáról ismert regényíró-rendező, Alain Robbe-Grillet munkáiban. A Definitely Miami leggyakrabban emlegetett jelenete is hozzá köthető: a két detektív arcán több liternyi izzadság csorog végig, miközben a napozó Dombasle-t bámulják egy szálloda úszómedencéje mellett.

02_3.png03_3.png

A csábos francia díva csupán fürdőruhában és fehérneműben látható az epizódban, Nugent úr viszont nedves és csupasz felsőtestének látványával örvendezteti meg hölgyrajongóit.

06_2.png

Akik Miss Dombasle bájait részesítik előnyben, azoknak a korabeli francia férfimagazinokat ajánlom, amelyekben a színésznő visszatérő vendégnek számított.

07_11.jpg

Ahogy az a Miami Vice-ban eddigre már megszokottá vált, az adott rocksztár nem csupán felbukkanhatott benne, de akár dallal is hozzájárulhatott a sorozat sikeréhez. Nugenttől az Angry Young Man hangzik el a Definitely Miami-ban, ráadásul a vadászó gitáros – rendhagyó módon − az évad 15. epizódjában ismét lehetőséget kapott a „felcsendülésre”: a Little Miss Dangerous egy sorozatgyilkossá váló tinédzserkorú prostituáltról szól, a főcímdala pedig nem más, mint Nugent azonos című szerzeménye az azonos című 1986-os albumáról. A sors fura fintorának tudható be, hogy a rockbálvány eme számát az az 1978-as élménye ihlette, amikor egymásba szerettek egy 17 éves hawaii lánnyal, Pele Massával, aki aztán éveken át Nugent élettársa volt. Hawaiiban ekkoriban 14 év volt az úgynevezett „beleegyezési alsó korhatár”, Nugent szülőállamában, Michiganben pedig 16 év, viszont az USA számos pontján 18 év, így Massa szülei hivatalosan is megtették a gitárost a lányuk gyámjává, hogy a pár bárhol együtt időzhessen az országon belül.

nugent_32.jpg

MÉG TÖBB RETRO ROCK ÉS FILM:

 

A vadászó gitáros és a Nagy Fehér Bölény

 

Don Johnson: Trükkös hekus és rocksztár

 

Amikor az Eagles gitárosa a Miami Vice-ban szerepelt

 

Dixie Ray, a szemérmetlen hollywoodi sztár (18+)

 

Szépség a szörnyetegek szigetén (18+)

 

Liszt Ferenc, az első rocksztár (18+)

 

Rocksztárok múzsája volt a diszkókirálynő (18+)


Rock-sztriptíz a Szörnyklubban (18+)

 

Rocky és Rambo öccse, a rockénekes – Frank Stallone zenés kalandjai

 

Nicsak, ki beszél a lemezemen! – Rocksztárok albumain narrátorkodó filmsztárok

 

„Elsősorban rocker vagyok, másodsorban pornósztár…” (18+)

 

Pornódivat és rock and roll (18+)

 

Egészséges funk-erotika (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr4716194926
süti beállítások módosítása