Old Time RNR Magazine

Amikor az Aerosmith letette az óvadékot a rajongóiért

2020. október 03. - Teakbois

aerosmith_22.jpg

1978. október 3-án adott koncertet a Rolling Stones amerikai megfelelőjeként emlegetett Aerosmith az indianai Fort Wayne-ben. A buli nem zajlott zökkenőmentesen, ugyanis kemény rendőri jelenlét mellett tartották meg, amelynek következtében több tucat olyan egyén került őrizetbe, aki fűvel a zsebében érkezett a helyszínre jól érezni magát. Ráadásul egyes rajongók csuklóján azért kattant a bilincs, mert kiskorú létükre dohányzáson vagy alkoholfogyasztáson kapták őket. A rend őreinek ébersége azonban rendhagyó reakciót váltott ki a banda énekeséből, Steven Tylerből.

Tyler legkedvesebb színpadi kellékei közé tartoznak a sáljai, amelyekkel a mikrofonállványát is teleaggatja, így igencsak felháborodott, amikor a szerinte túlbuzgó rendőrök nem csupán a drogot rejtegető tisztelőit, de a fellépését a színpad széléről hallgató varrónőjét is elhurcolták, miután az óvatlanul rágyújtott. Ne legyünk naivak: Tylert (akinek ekkoriban gyakran észlelhető egomániájáról már írtam korábban) valószínűleg sokkal jobban izgatta, mi lesz vele új sálak nélkül (ezek fogyóeszköznek minősültek, ugyanis a koncertek hevében sorra tönkrementek), mint az, hány ember kerül hűvösre Aerosmith-bulin való füves lebukásért. A színpadról két dal között szarháziaknak és gestapósoknak titulálta a rendőröket, a koncert befejeztével pedig közölte az illetékesekkel, hogy a zenekar minden őrizetbe vettért hajlandó letenni az óvadékot, amivel a neves rock and roll banda másnap reggel rögtön a napilapok címoldalán landolt.

Arról, hogy pontosan hány embert kasztliztak be, megoszlanak a vélemények: 63, 53 és 30 letartóztatottról egyaránt szólt már a fáma, egy helyi rádiós műsorvezető, Doc West pedig 44-ről beszélt az eset kapcsán. Állítólag 28-an éltek a Tyler által felkínált lehetőséggel, így az Aerosmith menedzsmentje összesen 4200 dollárt fizetett ki óvadékra és büntetésekre.

tyler_35.jpg

MÉG TÖBB RETRO:

 

Ricci Martin: Az amatőr tanksofőr, aki profi énekes lett 

Lee Kerslake: A nyugodt erő birtokosa  

Paul Williams: Aki furcsából lett különleges 

Steve Walsh: A rocksztár, aki mindig szándékosan állt fejre 

Amikor a közönség szó szerint elszállt a Yes-től 

Az Aerosmith énekese nem tudta áramtalanítani a Kansast 

Yes: Életrevaló igenemberek 

Steve Howe: Aki az istenekkel pendül egy húron 

Furcsa zenekarnevek: A bolond öreglánytól a dingókkal szundítókig 

Phil Collins, az illegális bevándorló 

Kansas: Topeka maszkos hősei 

Amikor a Queen segítségre szorult 

Steve Hackett: Genesis, békeharc és a farkasokkal táncoló gitáros

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2816225446
süti beállítások módosítása