Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Old Time RNR Magazine

Clint Eastwood filmje ihlette az Iron Maiden dalát

2021. március 15. - Teakbois

A nemzetközi heavy metal színtér állócsillagának számító brit Iron Maiden sosem volt híres arról, hogy nyálas szerelmesdalokkal fárasztja hallgatóit. Az ő szövegeikhez elsősorban a történelem, a sci-fi irodalom és a komolyabb mondanivalójú filmek szolgáltatják az inspirációt. Filmes témában nem egy slágerük akad − elég, ha csak a brit horrorklasszikus, a The Wicker Man hatására írt The Wicker Man című dalukra gondolunk. Na de mi köze a bandának Clint Eastwoodhoz, a mozivászon szűkszavú igazságosztójához?

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóink kattintsanak a „TOVÁBB” linkre. 

Where Eagles Dare az 1975-ben alakult és napjainkban már több mint 100 millió eladott albumnál tartó zenekar 1983-as, Piece Of Mind című nagylemezén található. Teljes egészében Steve Harris, a csapat basszusgitáros főnökének fejéből pattant ki, aki 12 éves korában látta először az ihletforrást jelentő háborús filmet, az 1968-as Kémek a Sasfészekbent, amely a népszerű ponyvaíró, Alistair MacLean regénye alapján készült. A filmben Clint Eastwood és Richard Burton német ál-egyenruhába bújó amerikai és brit katonatiszteket alakítanak, akik azt kapják feladatul, hogy szabadítsanak ki egy fogságba esett amerikai tábornokot, akit a nácik a Sas kastély néven emlegetett bajorországi erődbe hurcoltak. Két gyönyörű kémnő is segédkezik nekik, akiket a Hammer horrorfilmek lengyel származású szexszimbóluma, Ingrid Pitt és Burton egyik való életbeli szeretője, a tragikusan fiatalon elhunyt Mary Ure játszanak. Harris dalszövege a film összes emlékezetes pillanatát megidézi: Eastwoodék ejtőernyős érkezését, a hófödte bajor tájat, a hegytetőre épült náci erőd megközelítését, a drótkötélpályás felvonóval történő menekülést és a végső tűzharcot.

Clint Eastwood és Richard Burton, az álruhás jófiúk

Bennfentesek szerint a forgatáson puskaporos hangulat uralkodott, de nem a fegyvereknek köszönhetően: A közvetlen, sztárallűröktől mentes és barátságos Ingrid Pitt és a kamerák látószögén kívül is fennhéjázó dívaként viselkedő Mary Ure ki nem állhatták egymást, és szó szerint megfagyott a levegő, ha egy helyiségben tartózkodtak. Eastwood Ingrid Pitt mellett tette le a voksát, és az egyik forgatási szünetben elvitte motorozni a színésznőt (hogy mi történt a kiruccanás során, arról beszámolók híján csak sejtéseink lehetnek), amivel alaposan ráhozták a frászt a producerekre, mivel szegény fickók rögtön arról kezdtek fantáziálni a hír hallatán, hogy a sztárjaik balesetet szenvednek, tetemes anyagi kárt okozva ezzel a Metro-Goldwyn-Mayer stúdiónak. Annyit mindenesetre bátran kijelenthetünk, hogy Eastwoodék motorozásához kitűnő kísérőmuzsikát biztosított volna az Iron Maiden Where Eagles Dare-je… ha már létezett volna akkoriban. 

Ráadás: 

Ingrid Pitt nem csupán a The Vampire Lovers című horrorfilmben fürdött egyet a férfi nézők nagy örömére…

… de az Iron Maident dalszerzésre késztető The Wicker Man-ben is.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Van, akitől az Iron Maiden főnöke is fél

Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő (18)

A Judas Priest esete a szobalánnyal (18+)

Rob Halford motorversenyezni akart Freddie Mercuryval

A Bon Jovi hamis orgiája (18+)

Fiatalok és gyorsan tüzelnek: A Bon Jovi énekesének első szólóalbuma (18+)

James Bond kedvese az óriásaligátor ellen (18+)

A zsoldos, aki lesmárolta a diktátort (18+)

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

Sandahl Bergman: Conan buja harcostársa (18+)

Tina Turner miatt vették őrizetbe David Carradine-t

Lucifer’s Friend: Az ördög mágikus zenelakomája

David Byron: 12 Uriah Heep előtti dalkincs

Lee Kerslake (Uriah Heep): A nyugodt erő birtokosa

Nudizmusért tartóztatták le az Emerson, Lake & Palmer tagját

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8316463298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása