Old Time RNR Magazine

Tawny Kitaen, a Whitesnake és az éj csendje

2021. május 08. - Teakbois

61dmnjy-upl_ac_sl1000.jpg

2021. május 7-én, 59 éves korában elhunyt Tawny Kitaen amerikai színésznő és modell, akit egyrészt a kasszasiker Emmanuellét és az 1981-es Lady Chatterley szeretőjét jegyző Just Jaeckin Gwendoline című 1984-es kultfilmje tett híressé (amely az Indiana Jones franchise „pikáns rokonának” tekinthető), másrészt ő alakította leendő férje, David Coverdale álomnőit a hard rock szupersztár Whitesnake négy videoklipjében.

Eredetileg nem Kitaen bukkant volna fel a Deep Purple-ben is megfordult Coverdale és csapata Here I Go Again című dalának klipjében, hanem Claudia Schiffer, aki ekkoriban a Guess farmernadrágok reklámozásával szerzett magának hírnevet az USA-ban. A klip rendezőjének, Marty Callnernek azonban elég volt csupán egyszer megpillantania az akkoriban már a Whitesnake énekesével járó Kitaent, hogy rögtön elfelejtse Schiffert: „Csakis ő lehet a Whitesnake-lány, senki más!” Callen még aznap este felhívta a német modellt, hogy közölje vele a szomorú hírt, miszerint nem tartanak többé igényt a szolgálataira.

david_coverdale_tawny_kitaen.jpgDavid Coverdale és Tawny Kitaen 

Kitaen korábban sosem szerepelt rockvideókban, viszont két albumborítón is felbukkant: Coverdale előtti kedvese Robbin Crosby, a bulizós hard rockot játszó Ratt gitárosa volt, a csinos modell pedig az együttes 1983-as EP-jének és 1984-es nagylemezének borítóján is ott díszeleg – az előbbin csupán patkányok által borított lábai látszanak, az utóbbin viszont „teljes egészében” megcsodálható.

0b12da8c229bc1fd5baf1ea8ea00dfc8.jpg

81vhben2z-l_sl1500.jpg

A Whitesnake 1987-es albuma és a Kitaen részvételével készített három klipje (Here I Go Again, Still Of The Night és Is This Love) elképesztően nagy sikert aratott Amerikában, és a kizárólag stadionokban koncertező élbandák körébe repítette a korábban csak Európában és Japánban népszerű csapatot. A Here I Go Again a tengerentúli slágerlista legfelső fokán landolt, és ezt követően éveken át sem Coverdale, sem Kitaen nem mehetett ki többé úgy az utcára, hogy ne rohanták volna meg őket már az első sarkon az autogramkérők.

145091024_47abb4117344440.jpg

1989-ben Coverdale feleségül vette klipbéli álomnőjét, de a hirtelen jött sztárkultusz mindkettőjük idegeit felőrölte, így egyre gyakrabban veszekedtek, és házasságuk két évvel később felbomlott. Az utolsó Whitesnake-videó, amelyben Tawny Kitaen is szerepelt, az 1989-es The Deeper The Love volt.

74bd6adb48582cfb0855b4867ca54bf6.jpg

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Franco Nero, a rettenthetetlen cápavadász

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

Négybetűs szóért tartóztatták le a Deep Purple énekesét

Cozy Powell: Tánc az ördöggel

Whitesnake: „Én inkább az idomárnőre másznék rá…” (18+)

Whitesnake: „Szerelemre” felkészülni!

Whitesnake: Szerelemvadász, a feministák rémálma (18+)

David Coverdale & Jimmy Page: „Rázd a fámat, baby!”

Amikor a Deep Purple a hátsó bejáratot használta (18+)

Az ördöggel cimborált a Deep Purple gitárosa

Deep Purple: Sziklaszilárd, tüzes és kőkemény

A Deep Purple és a horrorkirály

Amikor George Harrison fellépett egy Deep Purple koncerten

Jon Lord: Úriember és vérbeli rocker

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr1416526578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása