Old Time RNR Magazine

Amikor Michael Bolton még mert megőrülni

2021. február 26. - Teakbois

bolton_20.jpg

Az 1953. február 26-án született Michael Bolton úgy él a köztudatban, mint a ’80-as évek második és a ’90-es évek első felének hosszú szőke hajú szívtiprója, aki férfiasan karcos hangjával megannyi szirupos balladát szabadított a világra, eddig összesen 75 millió albumot adott el, két Grammy-díjat nyert, és kétszer is vezette az amerikai slágerlistát. Azt viszont már csak a zenei kuriózumok megszállottjai tudják, hogy Bolton a befutása előtt, 1975 és 1985 között kizárólag veretes rockot játszott, méghozzá igen tehetségesen. Első két, eredeti vezetéknevével (Bolotin) fémjelzett szólóalbumán a southern rock világába tett kirándulást, a Blackjack frontembereként 1979-ben és 1980-ban Whitesnake-hatású nagylemezekkel jelentkezett, ráadásul 1980-ban még Ozzy Osbourne megüresedett helyét is megpályázta a Black Sabbath-ban.

A női szívek megdobogtatója betegesen félti családbarát imidzsét, ezért enyhén szólva nem szeret büszkélkedni „sötét” rockeri múltjával, a Black Sabbath-os „casting” megtörténtét pedig ma már egyenesen tagadja (Tony Iommi viszont élénken emlékszik a közös jammelés alatt nyújtott kiváló teljesítményére). Bolton 1983-ban és 1985-ben − a Columbia lemezkiadó égisze alatt − próbált utoljára rockzenével érvényesülni, ezúttal AOR és hard rock koktélt kevert ki producereivel. A várva várt siker ekkor még elmaradt, 1987-ben viszont a popos irányváltás szupersztárt csinált az énekesből. Bolton legismertebb dala az elpoposodás előtti korszakából az Everybody’s Crazy című potenciális hajrock sláger, amely erősebb kiadói támogatással könnyedén a listák élén végezhette volna. A gitárosi posztot ez alkalommal Bruce Kulick (KISS, Grand Funk Railroad) töltötte be Bolton mellett – az aranytorkú dalnok egyébként maga sem fakezű húrnyűvő, amit az alábbi videoklipben demonstrál is. A kisfilm „imidzsromboló” bevezető képsorairól se feledkezzünk meg: Bolton fiktív középiskolai ex-osztálytársa azon szörnyülködik, hogy hősünkből micsoda lehetetlen alak lett, pedig akár „normális” ember (ügyvéd vagy orvos) is válhatott volna belőle. Majd egy atomrobbanást látunk, és kezdődik a nóta… Hát igen, Michaelünk ekkor még nem az unatkozó felső középosztálybeli feleségek hallójáratainak dolgozott.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Michael Bolton a Black Sabbath énekese akart lenni

Bob Babbitt: A funk skorpiókirálya

Nudizmusért tartóztatták le az Emerson, Lake & Palmer tagját

Rush: A lázadás Mozgó Képei

Merrell Fankhauser: A dzsungellakó rocksztár

Steve Marriott esete az ólomkatonával

Styx: Mozinosztalgia és sátáni üzenetek

Lucifer’s Friend: Az ördög mágikus zenelakomája

Supremes: Jó dal a rossz időről

Albert King: Rossz csillagzat alatt született mázlista

Alexis Korner és a lelkiismeretes groove-harcosok

Paul Williams: Aki furcsából lett különleges

Glen Campbell, Jimmy Webb és a vonalvizsgáló magányossága

Így várta a postást a Marvelettes, a Beatles és a Carpenters

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9116439388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása