Old Time RNR Magazine

Michael Bolton a Black Sabbath énekese akart lenni

2021. július 14. - Teakbois

bolton_22.jpg

Tony Iommi 2011-es, magyarul is megjelent életrajzi könyvében utalt rá, hogy a 80-as és 90-es évek egyik legnagyobb balladakirálya, a női szívek megdobogtatója, Michael Bolton eljött a Black Sabbath meghallgatására, amikor a csapat Ronnie James Dio (első) távozása után új énekest keresett. A sötét tónusú mázsás riffek mestere 2019-ben idézte fel újra a meghökkentő történetet, ezúttal a Gibson TV műsorában.

Bolton a karrierjét eredetileg Bolotinként (ez az igazi vezetékneve) kezdte, amelyet azonban később az amerikai közönség számára sokkal hazaibb csengésű Boltonra változtatott. Első két szólóalbumán még érezhetően a Paul Rodgers (Free, Bad Company) által kitaposott énekesi úton haladt, sőt a southern rockkal is kacérkodott, majd egy összesen két stúdiólemezzel előrukkoló hard rock banda, a Blackjack énekese lett, ahol szintén kiválóan teljesített. A szakmai hírneve szép lassan jelentőssé vált, ám a slágerlistákon egyelőre nem sikerült megkapaszkodnia. (A Blackjack mellesleg Ozzy Osbourne előzenekaraként is turnézott.)

A manapság operaáriákkal is koncertező és több évtizede családbarát, középutas imidzset preferáló Bolton 2014-ben hamisnak nevezte a „vádat”, miszerint „még az ősidőkben” egy rémisztő és megosztó szövegvilágú heavy metal bandába kívánt bekerülni:

Az, hogy jártam a Black Sabbath meghallgatásán, puszta pletyka, semmi több. Fogalmam sincs, miért terjesztenek rólam ilyesmit.

Iommi memóriája viszont továbbra is élesnek mondható, ráadásul nem szégyelli, hogy majdnem bevette a bandába a későbbi popikont:

Ronnie 1982-es kiállása után számos énekest kipróbáltunk, például Michael Boltont − bármilyen hihetetlenül is hangzik ma ez. Bolton remekül énekelte a dalokat, és gondolkodóba ejtett minket, de végül Ian Gillant, a Deep Purple ekkor már egy ideje szólóban tevékenykedő énekesét választottuk, mert ő jobban illett közénk. Ian masszív alkoholista volt ekkoriban: például egyik este, a próba után kiment a konyhába inni egy Scotch-ot, reggel pedig ugyanott találtunk rá, és még mindig Scotch-ot vedelt. Viszont jól kijöttünk egymással, és a Born Again című 1983-as Black Sabbath album, amelyet együtt készítettünk, kőkemény lett.

bolton_24.jpg

Állítólag valahol, egy hangstúdió raktárának mélyén még mindig ott lapul az a szalag, amelyen Michael Bolton az Ozzy-korszak himnuszát, a War Pigs-et, valamint a Dio-favorit Neon Knights-ot és Heaven And Hell-t adja elő a Black Sabbath zenészeinek társaságában a meghallgatásán, de hogy pontosan hol rejtőzik e rocktörténelmi relikvia, azt maga Iommi úr sem tudja.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Amikor Michael Bolton még mert megőrülni

Minnie Ripperton: A soul angyalának kertje

John Lawton: Lucifer barátja a Uriah Heepben

Lucifer’s Friend: Az ördög mágikus zenelakomája

David Byron: 12 Uriah Heep előtti dalkincs

Lee Kerslake (Uriah Heep): A nyugodt erő birtokosa

Tom Jones 11 legjobb duettje

Ronnie James Dio: Az elf, aki meg akarta égetni a Napot

Jack Bruce „nagyvilági ékköve”

Merrell Fankhauser: A dzsungellakó rocksztár

Steve Marriott esete az ólomkatonával

Paul Williams: Aki furcsából lett különleges

Ken Russell és a világ legszexibb operafilmje (18+)

A két Derek, Donald Trump és a kéjsóvár szellem (18+)

Sophia Loren elátkozott románca (18+)

A tanárnő, aki a diákja tüzével játszott (18+)

Franco Nero, a rettenthetetlen cápavadász (18+)

Két fejjel sem fenékig tejfel az élet! (18+)

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

Így nem lehet egy hölggyel bánni! (18+)

Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő (18+)

James Bond kedvese az óriásaligátor ellen (18+)

A zsoldos, aki lesmárolta a diktátort (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9015512844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása