Old Time RNR Magazine

Steve Miller: A gitáros, aki túl nagy tüzet rakott

2021. április 17. - Teakbois

miller_24.jpg

Steve Miller, az 1966-ban alakult San Franciscó-i Steve Miller Band gitáros-énekes főnöke nem tartozik a legismertebb rocksztárok közé hazánkban, az USA-ban viszont a ’60-as és ’70-es években nem nagyon akadt rádióadó, amely ne játszotta volna a kezdetben pszichedelikus, később rádiórock műfajban komponált dalait. A Steve Miller Band népszerűségét jól érzékelteti, hogy a zenekar 1974 és 1978 közötti slágereit felvonultató Greatest Hits válogatáslemezt több mint 13 millióan vásárolták meg. Miller olyan rockklasszikusokat adott a világnak, mint a Fly Like An Eagle, a The Joker, a Rock’n Me, a Take The Money And Run és a Wild Mountain Honey (utóbbi igen nagy hatást gyakorolt a Red Hot Chili Peppers tagjaira, több RHCP-ballada is könnyedén levezethető belőle). 1975 áprilisában azonban Steve Miller nem egy újabb Top 10-es dallal öregbítette saját hírnevét, hanem egy letartóztatással.

Az ominózus nap estéjén a rendőrök azért érkeztek a rocksztár házához, mert az egyik szomszédja bejelentést tett, miszerint valaki óriási „tábortüzet” rakott Miller kertjében, és a lángok immár akkorák, hogy az már legalábbis aggodalomra ad okot. Mint kiderült, Miller maga rakta a tüzet, méghozzá barátnője, Benita Diorio ruháiból és egyéb holmijaiból. A gitáros-énekest nem dobta fel különösebben a rend őrzőinek érkezése, ezért úgy döntött, összeverekszik velük. Ezt követően természetesen a fogdában kötött ki, de végül (kemény ügyvédi munka árán) ejtették az ellene felhozott vádakat, és szabadon távozhatott.

Noha Miller a saját tűzét nem győzte elég nagyra szítani, mások tüzét már nem nézte jó szemmel: azon kevesek közé sorolható, akik nemtetszésüket fejezték ki Jimi Hendrix gitárgyújtása miatt, amellyel az ikonikus húrnyűvő lenyűgözte a Monterey-i Popfesztivál közönségét (Miller és zenekara is fellépett a legendás rendezvényen).

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

A Scorpions és a szerelem ritmusa (18+)

Marlon Brando, a szexmániás guru (18+)

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

Így nem lehet egy hölggyel bánni!

Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

James Bond kedvese az óriásaligátor ellen (18+)

Ringo Starr és Barbara Bach különös házassága (18+)

Geddy Lee kezeslábasban virító kedvencei

Rush: A lázadás Mozgó Képei

Diana Ross: A nőiesség diadala

Supremes: Jó dal a rossz időről

Amikor Jimi Hendrix Arthur Lee-vel „meszkalin-muzsikált”

A Monkees és a hollywoodi hippi-zavargások

Strawberry Alarm Clock: Egy rendhagyó hippi világsláger

Rosalie Cunningham: Pszichedelikus gyógyír a léleknek

Rosalie Cunningham: Pszichedelikus karnevál, ami nagyon szexi

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr6216488300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása