Old Time RNR Magazine

Motörhead & Girlschool: „Kérlek, ne fogdoss!”

2021. június 22. - Teakbois

motorhead_girlschool_22.jpg

Kelly Johnson (1958. június 20. – 2007. július 15.) neve csak a legelvakultabb hazai retro rockrajongóknak mond valamit, az Egyesült Királyságban viszont kultikus alaknak számít, ugyanis ő volt az 1978-ban alakult és női Motörheadnek becézett Girlschool frontasszony gitáros-énekese. A két zenekar között természetesen hamar mély barátság szövődött, Lemmy pedig egy futó kalandot is lebonyolított Kellyvel.

1981-ben jelent meg a Motörhead és a Girlschool közös minialbuma, amely a St. Valentine’s Day Massacre címet kapta, és az 5. helyig kúszott fel a brit eladási listán. Az anyag három dalt tartalmaz: A Motörhead Bomberjének Girlschool-féle feldolgozását, a Girlschool Emergency-jének Motörhead-féle verzióját, és egy táncoslábú alkoholistáknak való zúzdát, a Johnny Kidd & The Pirates (Lemmy egyik kedvenc együttese) Please Don’t Touch című 1959-es slágerének adaptációját, amelyet a Motörhead és a Girlschool gárdája együtt rögzített. Phil „Philthy Animal” Taylor, a Motörhead dobosa a nyaksérülése miatt nem játszhatott a lemezen, ezért mindhárom tételben a Girlschool bőrcsépelője, Denise Dufort hallható.

A Please Don’t Touch-t a két alakulat a BBC zenés showműsorában, a Top Of The Pops-ban is előadta. Nem csupán a nóta parádés hangulata miatt emlékezetes ez a tévétörténeti kuriózum, hanem a lábadozó Philthy Animal részvétele okán is, aki a dobszerkó mögé ekkor még nem ülhetett be, úgyhogy némi táncikálással járult hozzá a produkcióhoz.

lemmy_kelly_22.jpg

Lemmy és Kelly Johnson

Lemmy évekkel később ekképp nyilatkozott Kelly Johnsonról:

Kellyről sok hímsoviniszta zenészkollégám jelentette már ki, hogy egész jól gitározik ahhoz képest, hogy nő. Üzenem nekik, hogy bekaphatják, és azt is, hogy Kelly bármikor felmossa velük a padlót. Simán hozza Jeff Beck bonyolultabb témáit is, ha épp úgy tartja kedve, de az igazi szerelme a sallangmentes rock and roll – akárcsak nekem.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Samantha Fox és Lemmy: A szépség és a „szörnyeteg”

12 tökös idézet Lemmytől

Lemmy: Túl sok szesz helyett túl sok szex (18+)

Ozzy és Lemmy kokainhete

A Scorpions és a Vaklárma bombanője (18+)

Amanda Lear: Rocksztárok múzsája volt a diszkókirálynő (18+)

Joey Heatherton, a tűsarkúval támadó díva (18+)

A két Derek, Donald Trump és a kéjsóvár szellem (18+)

A tanárnő, aki a diákja tüzével játszott (18+)

Manfred Mann: „A Beach Boys albuma csodálatos!”

Diana Ross: A nőiesség diadala

Tengerparti táncparti Little Richarddal

Little Richard, a rock and roll eksztázis ősapja

Eddie Cochran és a túl sokat dolgozók nyári rockhimnusza

Mamma Mia!!! Mi köze az ABBA felének az erotika Bergmanjához? (18+)

Amikor a KISS főnöke nem saját magától szállt el

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8516599208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása