Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Old Time RNR Magazine

Rod Stewart és a legformásabb lábak

2021. január 10. - Teakbois

rod_22.jpg

E cikk megjelenésének napján válik 76 évessé a rock reszelős hangú nagy egyénisége, Rod Stewart, aki megannyi vérpezsdítő slágerrel ajándékozta meg a közöségét hat évtizedes eddigi karrierje során. A torkában ráspolyt hordozó énekes egyik legkedveltebb dala a Hot Legs, amely az 1977-es Foot Loose & Fancy Free című albumon található, és máig része Stewart koncertrepertoárjának. Rodunk a nótát nemes egyszerűséggel „egy igen mocskos és pimasz kefélős himnusz”-nak nevezte, és eme összegzésnél én sem nyújthatok lényegre törőbbet. Lássuk hát, mit kell tudnunk erről a forró örökzöldről!

FIGYELEM! A cikkben taglalt szókimondó dalszöveg miatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóink kattintsanak a „TOVÁBB” linkre.

A Hot Legs egy olyan szemrevaló nőszemélyről szól, aki nem hagyja nyugton az énekest, és a szó konkrét és átvitt értelmében egyaránt rendszeresen kifacsarja. A családbarát retro slágereket ontó hazai rádiók a mai napig műsorra tűzik ezt a hatásos dalt, pedig olyan pajzán sorok szerepelnek benne, mint például „meggyőzően használod a nyelvedet”, „E-vitamin injekcióra lesz szükségem, miután végeztél velem” „hegyezd élesre a cerkámat”, valamint „tejszínhabos a puncid”… A büszkén vállalt hímsovinizmus jegyében íródott nyitó-versszak második fele ugyancsak tanulságos: „Megengedem, hogy szeress ma éjjel, de reggel már korán el kell takarodnod.

rod_20.jpg

Talán mondanom sem kell, hogy Stewart produkciója a konzervatívabb felfogásúak körében felháborodást keltett, így aztán az USA bizonyos államaiban nem is játszották eleget a rádiók a megjelenésekor, és csak a 28. helyig jutott a slágerlistán. Az Egyesült Királyságban viszont nem maradt el a megasiker, a Hot Legs igen gyorsan felkúszott az 5. helyig. Úgy tartja a fáma, hogy a múzsa egy igazi celeb volt: Britt Ekland svéd származású színésznőről, a komikus Peter Sellers ex-feleségéről és Az aranypisztolyos férfi című James Bond-film sztárjáról van szó, akinek tényleg elsőrangúak a lábai, és az énekessel élt a dal születésekor.

britt_rod_22.jpg

Rod Stewartot 1977-ben már nem egykori Faces-es társai kísérték, hanem egy különféle profikat tömörítő brigád. A háttérbanda legismertebb tagja Carmine Appice dobos (Vanilla Fudge, Cactus, King Kobra, Blue Murder) volt, aki a Hot Legs klipjében is felbukkan. A Bruce Gowers által rendezett és a Piru nevű kaliforniai porfészekben forgatott kisfilmben Stewarték maximálisan kihasználták a szövegben rejlő „nőtárgyiasítási” lehetőségeket: az óda központi témáját képező lábak tulajdonosa csak hátulnézetből látható, az arcát nem érezték fontosnak megmutatni.

A Hot Legs hamar a rockklubok haknialakulatainak egyik kedvenc számává lépett elő, és talán ma sincs olyan sztriptízbár az USA-ban, ahol ne hangzana el legalább naponta egyszer. Érdemes megemlíteni, hogy az impozáns lábakkal rendelkező Tina Turner finomított szöveggel Rod Stewart és Tom Jones partnereként is többször előadta.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Rod Stewart mocskos hétvégéje (18+)

Rod Stewart tüntetésekre járt csajozni

Alexis Korner és a lelkiismeretes groove-harcosok

Lucifer mágikus zenelakomája

Supremes: Jó dal a rossz időről

A Walker Brothers gengsztersirató slágere

William Shatner: A Star Trektől a legmocskosabb bárzenéig

Yes: Asztrális utazás a prófétával

Yes: Életrevaló igenemberek

Kansas: Topeka maszkos hősei

Steve Walsh: A rocksztár, aki mindig szándékosan állt fejre

Paul Williams: Aki furcsából lett különleges

Lee Kerslake (Uriah Heep): A nyugodt erő birtokosa

Lynn Carey: Oroszlánkirálynő közeleg!

Glen Campbell, Jimmy Webb és a vonalvizsgáló magányossága

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr6816379458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása