Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Old Time RNR Magazine

Backstreet Boys nőimitátor punk módra

2021. március 24. - Teakbois

wayne_county_22.jpg

1974. március 24-én „rocktörténelmi jelentőségű” eseményre került sor: Wayne County, a Backstreet Boys énekese kénytelen volt megjelenni egy New York-i bíróságon, mivel a CBGB-ben (hírhedt és különösen veszélyes helynek számító klub) tartott közös koncertjük során úgy szájba verte a mikrofonállványával a Dictators énekesét, Handsome Dick Manitobát (e nevet nem épp állásinterjúkhoz tervezték), hogy a sértettnek eltörött az állkapcsa. Természetesen az említett Backstreet Boys nem az a Backstreet Boys, amelynek tagjai sziruposabbnál sziruposabb popslágereket zúdítanak ránk a ’90-es évek közepe óta, hanem egy vérbeli punkos glam csapat a ’70-es évekből, a változatosság kedvéért transzvesztita énekessel.

FIGYELEM! A cikk szókimondó jellege miatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóink kattintsanak a „TOVÁBB” linkre. 

A napjainkban is aktív Wayne Rogers (aki Wayne County néven vált közismertté, de ma már Jayne Countynak hívatja magát) 1947-ben született Dallasban, amely nem számított éppen homoszexuális-párti városnak a ’60-as évek végén. Wayne ekkoriban már büszkén vállalta másságát, és női ruhában flangált a közterületeken, amivel többek közt azt váltotta ki a járókelő redneckekből, hogy néha tüzet nyitottak rá, csak úgy ijesztgetésképp és miheztartás végett. Ennek ismeretében nincs mit csodálkoznunk azon, hogy hamarosan New Yorkba tette át a székhelyét, ahol senki sem nézett rá ferde szemmel, sőt 1972-re a helyi klubélet körülrajongott résztvevője lett különféle punk előfutár glam formációi élén. Wayne egyforma lelkesedéssel szedte a női hormontablettákat és a tudatmódosító pirulákat, közben pedig olyan meghatározó alakulatok frontembereként polgárpukkasztott, mint a Queen Elizabeth, a Backstreet Boys, majd az Electric Chairs. Bokros zenei teendői mellett időt szakított arra, hogy szerepeljen Derek Jarman kultfilmjében, az 1978-as Jubileumban, amely egyébként pont Queen Elizabethről, azaz I. Erzsébetről szól.

Noha a mainstream sztárok nem nagyon emlegetik a nevét, a bennfentes szem- és fültanúk pontosan tudják, hogy a fellépéseit olyanok figyelték a közönség soraiból, mint David BowieLou Reed, vagy a Ramones leendő tagjai, akikre kétségtelenül hatást gyakorolt. Wayne Rogers/County megannyi örökzöld underground slágert adott a világnak; például a Man Enough To Be A Woman-t, a Night Time-ot, a Stuck On You-t, a Fuck Off-ot (benne ama klasszikus sorral, amely ekképp „magyarítható”: „Ha nem akarsz megb…ni, akkor b...d meg!”) és a Backstreet Boys Cream In My Jeans című közönségkedvencét, amelynek kapcsán talán nem kell részletes magyarázatot mellékelnem arról, mi is az a „krém” Wayne nadrágjában.

Érdemes megemlíteni, hogy a Fuck Off volt Jools Holland zongorista első stúdiófelvétele. Holland napjaink egyik legmegbecsültebb brit boogie-woogie billentyűdöngölője, akinek sztárokat felvonultató zenés tévéműsora 1992 óta fut a BBC Two-n. Az Electric Chairs-ben pedig egy ideig Henry Padovani is pengetett, aki a Stinget világsztárrá varázsoló Police eredeti gitárosa volt. Miután a két csapat lenyomott egy közös turnét 1977-ben, Padovani átigazolt Wayne County Villamosszékeihez, mivel akkoriban ez a zenekar sokkal népszerűbb volt a Police-nál, és úgy vélte, a Rendőrség semmire sem fogja vinni. Ez volt a rocktörténelem legméretesebb tévedéseinek egyike.

wayne_county_24.jpg

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

The Cramps: Pogó a diliházban (18+)

Rod Stewart mocskos hétvégéje (18+)

Rod Stewart és a legformásabb lábak (18+)

Rod Stewart tüntetésekre járt csajozni

Ringo Starr és Barbara Bach különös házassága (18+)

Így nem lehet egy hölggyel bánni!

Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő (18)

Jack Palance, a fekvőtámaszozó főgonosz

Raquel Welch: Szexszimbólum a kereszten (18+)

James Bond kedvese az óriásaligátor ellen (18+)

A zsoldos, aki lesmárolta a diktátort (18+)

Amikor James Bond beszólt a Beatlesnek

Barbara Carrera és a hibrid érzékiség (18+)

Csúcsdísz lett a világ legveszélyesebb rendezőjéből (18+)

Pierre Richard és Jane Birkin: Magas szőke férfi forróvérű barna nővel (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

Orson Welles: A méret a lényeg

Ken Russell: A vadember, aki vibrátort adott Anthony Perkins kezébe (18+)

Tina Turner miatt vették őrizetbe David Carradine-t

Sandahl Bergman: Conan buja harcostársa (18+)

Végzetes telefonhívás (18+)

Amikor az új James Bond megütötte a majdnem James Bondot

Marokkói táncparti – Sean Connery emlékére

Peter Fonda, a szelíden lázadó motoros

Puccini találkozása a pornósztárral (18+)

Sylvia Kristel: Amikor Emmanuelle dalra fakadt (18+)

Raquel Welch a Muppet Show bábjait is megbabonázta (18+)

Liszt Ferenc, a kanos rocksztár (18+)

Mamma Mia!!! Mi köze az ABBA felének az erotika Bergmanjához? (18+)

Erotika Morricone módra (18+)

10 szégyentelenül szexi olasz filmzene – 1. rész (18+)

Screamin’ Jay Hawkins: Twin Peaks és érzéki lebujzene (18+)

Rock-sztriptíz a Szörnyklubban (18+)

Pornódivat és rock and roll (18+)

Bernard Purdie: Egészséges funk-erotika (18+)

Seka: „Elsősorban rocker vagyok, másodsorban pornósztár…” (18+)

Klaus Schulze: Testi szerelem és Moog szintetizátor (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr1616475386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása